woensdag 26 juni 2013

Arboned - 365's oude/nieuwe topman Paul Verburgt: alle ballen op de bedrijfsarts

Back to basics: alle ballen op de bedrijfsarts

365/ArboNed krabbelt  weer op uit het dal, na fors te zijn uitgegleden in de zomer van 2012. Zie eerdere berichtgeving daarover in weblog De Nieuwe bedrijfsarts.

Oud ceo van ArboNed Paul Verburgt is terug gehaald om de zaak weer op orde te brengen. Recovery management heet dat in het jargon. Of in gewoon Nederlands: de tering naar de nering zetten.

Lange tijd heeft Verburgt zich in de luwte opgesteld, maar recent kwam hij naar buiten middels een smakelijk interview in het vakblad Arbo.

100% Verburgt zoals de insiders hem kennen: openhartig, duidelijke maar ook onverbiddelijke boodschap, bijzondere beelden.

Een paar opvallende uitspraken:

over de déconfiture van 365: 'het is allemaal te hard en te snel gegaan. Het is bijna kapot gegaan door een te snelle implementatie van een niet optimaal werkend computersysteem voor het MKB, daarnaast aan een koerswijziging naar het bieden van engagement, zingeving, balans en bevlogenheid voor medewerkers van onze klanten en een wel heel radicaal beleid in het verschuiven van personeel.

over bevlogenheid: 'voor dat uitwaaieren naar bevlogenheid is geen markt', 'De filosofie over bevlogenheid zat vooral in de hoofden van de vorige bedrijfsleiding'

over recovery acties: we zijn van 1200 naar 1000 arbeidsplaatsen terug gegaan. Iedereen die niet direct nodig was en wiens functie te weinig bijdroeg aan de omzet werd boventallig verklaard 'we hebben heel wat management en staf geschrapt'.

over de kern van de business: verzuimbeheersing en preventie - dat is een hele nette business waar klanten wat aan hebben''

over bedrijfsartsen: alle ballen op de bedrijfsartsen, het zijn de dragers van onze diensten. ze mogen twee dagen per maand aan ontwikkeling doen, we gaan er alles aan doen om de meest excellente bedrijfsartsen binnenboord te halen - ik waarschuw de concurrentie maar alvast ! Want zonder medici geen brandstof om de motor te laten draaien'.

over bedrijfsartsen: ze moeten niet als spreekuurkonijnen in hun hol zitten en patientjes ontvangen.
ze zijn heel goed in het volgen van protocollen en richtlijnen, maar het ontbreekt ze nogal eens  aan organisatiesensibiliteit. Ze concentreren zich teveel op de casuïstiek.Lees het verdere interview via de link:
http://www.365.nl/nieuwscentrum/nieuwsarchief/back-to-basics-alle-ballen-op-de-bedrijfsarts/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten