donderdag 30 april 2015

Arboned overgenomen door HCC - opvallend nieuws - of: over hoe een kleine vis een grote vis vangt

29 april 2015              

Overname ArboNed door HumanCapitalCare vergroot vitaliteitszorg in Nederland

HumanCapitalCare neemt ArboNed over. Algemeen directeur van HumanCapitalCare Wim Huijbregts: "Met deze overname kan HumanCapitalCare haar innovatieve en unieke online gezondheidsplatform – voor werkgevers en werknemers – beschikbaar stellen aan ruim 70.000 werkgevers en meer dan 1,5 miljoen werknemers in Nederland. Zo kunnen we voor klanten van beide organisaties een meetbare bijdrage leveren aan de vitaliteit en gezondheid van hun werknemers."
Door de overname van ArboNed groeit HumanCapitalCare sinds de oprichting in 2001 van 20 naar 1.250 werknemers en naar een jaarlijkse omzet van €125 miljoen. Dit is mede te danken aan het sterke IT-systeem met het online gezondheidsplatform.

Duurzame inzetbaarheid

HumanCapitalCare en ArboNed zijn innovatieve organisaties die zich richten op duurzame inzetbaarheid voor werknemers en integraal gezondheidsmanagement voor werkgevers. Wim Huijbregts: "Wij zijn ervan overtuigd dat we medewerkers langer competent, gemotiveerd en gezond kunnen houden dan nu het geval is. Dat doen we door zelfmanagement te bevorderen via een online persoonlijk gezondheidsdossier. We geven werknemers inzicht en stimuleren en ondersteunen hen met gerichte acties om hun gezondheid te verbeteren."

Synergie en kansen

De markten van beide bedrijven zijn complementair. En de visie en profilering van beide kwaliteitsspelers komen overeen. Kennis en kunde op het gebied van arbeid, gezondheid, vitaliteit en IT worden door de overname gebundeld. Dit maakt het mogelijk nieuwe concepten en diensten voor de verschillende markten te ontwikkelen. Algemeen directeur van ArboNed Mirjam Sijmons: "ArboNed beschikt over veel wetenschappelijke kennis en expertise. Samen met de deskundigheid van HumanCapitalCare en hun innovatieve systemen kunnen we de vitaliteitsdienstverlening in Nederland naar een hoger niveau tillen."

1,5 miljoen werknemers

HumanCapitalCare gaat haar innovatieve gezondheidsplatform voor werknemers en werkgevers fasegewijs uitrollen naar klanten van ArboNed. Door de krachtenbundeling gaan beide bedrijven samen aan meer dan 70.000 werkgevers en ruim 1,5 miljoen werknemers diensten leveren op het gebied van gezondheid en vitaliteit.

Twee merken blijven bestaan

De overname van ArboNed is onder voorbehoud van toestemming van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De ondernemingsraden van beide organisaties hebben inmiddels positief advies gegeven. De organisaties – en daarmee ook de merknamen – blijven naast elkaar bestaan. De overname als zodanig heeft geen consequenties voor de werkgelegenheid. HumanCapitalCare neemt 100% van de aandelen over, de hoogte van het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

HumanCapitalCare

HumanCapitalCare – opgericht in 2001 – is een innovatieve dienstverlener die zich richt op duurzame inzetbaarheid voor werknemers en integraal gezondheidsmanagement voor werkgevers. Met als doel werknemers competent, gemotiveerd en gezond te houden, nu en in de toekomst. Momenteel werken er ca. 340 medewerkers, heeft de organisatie 260.000 aangesloten werknemers en een omzet van 29 miljoen euro. HumanCapitalCare - met het hoofdkantoor in Son - werkt vanuit vijf regiokantoren en diverse vestigingen en heeft een landelijke dekking.

ArboNed

ArboNed maakt werkend Nederland gezonder en vitaler. Verzuimbegeleiding, terugvalpreventie en vitaliteitbevordering zijn de drie pijlers in de dienstverlening, waarmee ArboNed aantoonbaar maatschappelijk en bedrijfseconomisch een betekenisvolle rol vervult voor werkend Nederland. Bij ArboNed werken - vanuit 64 locaties door heel Nederland -  bijna 900 medewerkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten