zondag 27 november 2011

Inkijkjes in de Zuidas - biotoop van advocaten, accountants en bankiers

Zo Zuidas, overwerk & achterklap in de Amsterdamse kantoorjungle

De Amsterdamse Zuidas. Eén vierkante kilometer vol advocaten, accountants en bankiers, die samen de top van het Nederlandse bedrijfsleven vormen. Er lopen er zo’n 40.000 van rond

De Blog ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn ze een carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Ze beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want ze kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit.

De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden ze tijd en inspiratie om hun habitat wat beter te bekijken. Hun observaties plaatsen ze sinds twee jaar online. De stukken verschijnen ook wekelijks op de Londense website Here is the City en in het Financieele Dagblad. Voor tips en commentaar zijn ze te bereiken via zozuidas@gmail.com

Bekijk de link: http://www.zozuidas.nl/
Eén van de bloggers beschreef het sfeertje dinsdag nog als volgt:

Wij zijn batman en catwoman. ’s Ochtends staan we op om onze batcave in te gaan. Daar trekken we onze kostuums aan en vertrekken we in onze heldenoutfits naar ons werk. Eenmaal op werk doen we wat we moeten doen, zoals ook batman en catwoman doen wat ze moeten doen.
Als we onze plicht vervuld hebben keren we ’s avonds terug naar onze batcave, waar Alfred de butler ons uit onze pakken helpt en onze batmobiel op de stoep neerzet. Eenmaal uit onze pakken zijn we weer onszelf. Eenmaal onszelf kunnen we los gaan in de Jimmy, op Rauw of op de vele festivals die ons land rijk is.
Wij bankiers en advocaten verrichten heldendaden in onze kostuums. Toch?Het boek Zo Zuidas, overwerk & achterklap in de Amsterdamse kantoorjungle is overal verkrijgbaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten