dinsdag 9 juli 2013

Jumbo, ziekteverzuim en een lopende Fnv actie

Verzuimbeheersing is soms een hoofdpijndossier voor directies en hun Hrm afdeling.
Voor een vakbond soms een prachtige 'binnenkomer en cliffhanger '- voor acties op een breed front.

Dat wordt duidelijk uit de actueel lopende actie van FNV Bondgenoten bij het Jumbo distributie centrum.

'Jumbo hanteert het mechanisme 'ziek zijn is een keuze'. Maar aldus deze medewerker: ziek zijn is geen keuze, ziek zijn overkomt je en dat is al ernstig genoeg!

Een aardige variant op het bekende motto in verzuimland: verzuim is een keuze - van de Falke en Verbaan Groep

En zoals zovaak: er blijkt veel meer aan de hand te zijn. Onder de vlag van ziekteverzuim gaat een grote bak ongenoegen en onvrede (geen respect)  over van alles en nog wat schuil.

Oordeel zelf en bekijk de actievideo van de Fnv Bondgenoten, en tja: de beste meneer Jan Wever had niet zijn leukste dag van de week., dat is duidelijk 'aan hem af te lezen'.

Video FNV Bondgenoten : actie bij Jumbo - 8 juli 2013


Het bericht:

Donderdag 4 juli geven 150 distributiewerkers van het Jumbo-distributiecentrum in Woerden de supermarktketen een officiële waarschuwing. Aan hun regiomanager overhandigen zij een brief met hun eisen. De belangrijkste: “Jumbo, houd je aan de afspraken over ziektebeleid en respect!” Jumbo krijgt tot maandag 8 juli de tijd om met de Vakbond van Distributiewerkers in overleg te treden over de geschillen.

“Hallo Jumbo! Afspraak is afspraak!”

“Wat ons betreft is het nu genoeg geweest,” zegt Ruben Benjamins, distributiewerker bij Jumbo in Woerden. “In 2011 maakten wij afspraken over een transparant ziektebeleid, invloed op en zeggenschap over onze werktijden en geen verslechtering in onze arbeidsvoorwaarden. Doodnormale zaken die voor ons heel belangrijk zijn, maar voor Jumbo kennelijk niet. Want we zijn nu dik twee jaar verder en we constateren dat de afspraken niet of nauwelijks worden nagekomen. We zien eerder verslechteringen dan verbeteringen.”

Ziek zijn is geen keuze

Binnen het DC zijn verschillende werkers al de dupe geweest van het ziektebeleid van Jumbo. Bij een aantal werkers beïnvloedde de mening van de manager de diagnose van de bedrijfsarts. Ook komt het voor dat bij werkers die aangeven weer volledig aan het werk te kunnen hun betermelding niet wordt geaccepteerd. En er zijn distributiewerkers die ziek zijn gemeld, die alsnog aan hun collinorm worden gehouden.
 
Gea Lotterman mede-initiatiefneemster van het Meldpunt Verzuimbegeleiding van FNV: “Het lijkt alsof Jumbo het motto ‘Ziek zijn is een keuze’ hanteert. Het niet accepteren van een ziekmelding, geen toegang geven tot een arboarts en op de stoel van de bedrijfsarts gaan zitten. Dat zijn allemaal zaken die niet bij een goede, respectvolle verzuimbegeleiding horen. Wederzijds vertrouwen en respect voor de privacy van werknemers vormen de basis van een ziektebeleid gericht op duurzame inzetbaarheid.”

Meldpunt Verzuimbegeleiding

Begin februari van dit jaar startte FNV Bondgenoten het online meldpunt Verzuimbegeleiding om de ervaringen van werknemers met arbodiensten en/of verzuimbedrijven te verzamelen. Volgens de bond dienen wet- en regelgeving te worden aangescherpt om wanpraktijken in verzuimbegeleiding tegen te gaan. Werknemers kunnen tot 1 september hun ervaringen melden via www.meldpuntverzuimbegeleiding.nl.
 
 
 
bron: fnv

Geen opmerkingen:

Een reactie posten