donderdag 22 september 2016

NVAB vestigt nu haar hoop op VWS - NVAB papers - up date donderdag 22 september 2016Donderdag 22 september 2016
 
Medisch Contact vraagt elk jaar de voorzitters van de verschillende KNMG federatie partners - rond Prinsjesdag - te reageren op het staande en komend beleid. Zo ook dit jaar
 
In haar eerste reactie op nu lopende de begrotingsbehandelingen in de Tweede Kamer vestigt de NVAB nu vooral haar hoop op VWS.
 
'Wij zien in de beleidsagenda's een plus bij SZW en een min bij VWS , aldus NVAB voorzitter Jurriaan Penders.
 
Bovenstaande reactie sluit aan bij de nieuwe plannen rond deze - recent door KNMG en NVAB gelanceerde - arbeidsarts.  Zie eerdere berichten daarover op De Nieuwe Bedrijfsarts
 
In de visie van de KNMG en NVAB is het tijd voor een nieuwe dokter: de arbeidsarts. Het werkveld en takenpakket van de bedrijfsarts gaat op de schop.
 
De arbeidsarts moet vrij toegankelijk zijn voor iedereen die werkgerelateerde gezondheidsklachten heeft. Bezoek aan deze dokter is gratis, want betaald door overheid uit gelden uit het basispakket van de zorgverzekeringswet. Tenminste dat is het plan.
 
Een onevenwichtig, onvoldoend doordacht en onrijp plan.  Klinkt sympathiek, maar gaat niet werken. Maar dáár later meer over. Dan een uitgebreid overzicht van de plussen en de minnen.
 
De gehele reactie is te bekijken via Medisch Contact TV
 
 
 
 
 
                                           video image

Geen opmerkingen:

Een reactie posten