woensdag 18 april 2012

De Verzuimpolitie - aflevering 8 - de epiloog - blok 1 18 april 2012

Vandaag werd bekend dat VerzuimReductie, het case management bedrijf, welke centraal stond in de Zembla uitzending De Verzuimpolitie, beterschap heeft beloofd, op basis van een eerste extern onderzoek.

Han Hullen, voorzitter van de NVVG is als adviseur aangetrokken. Eerder stapte directeur/voetbal analist Jan van Halst al op, snel gevolgd door directeur/ eigenaar (?) Marcel Wenting.

Onderstaand het persbericht zoals verspreid door oa NU nl:

'VerzuimReductie belooft beterschap'

Laatste update: 18 april 2012 14:31 info

HENGELO - Dienstverlener VerzuimReductie is niet secuur omgegaan met privacygegevens van zieke werknemers.

Dat is de voornaamste conclusie van een extern aangetrokken bedrijf dat onderzoek deed naar de gang van zaken bij de dienstverlener op het gebied van verzuimbegeleiding.

Het bedrijf neemt daarop naar eigen zeggen ''ingrijpende maatregelen'' zoals de invoering van nieuwe werkinstructies die ervoor moeten zorgen dat het vergaren, opslaan en delen van gegevens volgens de regels verloopt.

Ook is Han Hullen, bedrijfsarts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Verzekeringsgeneeskundigen, aangetrokken als medisch adviseur en begeleider van de casemanagers om de privacy beter te borgen. Dat heeft VerzuimReductie woensdag laten weten.

Zembla

VerzuimReductie kwam vorige maand in opspraak na een uitzending van het tv-programma Zembla. Dat meldde dat het bedrijf structureel de privacy van zieke werknemers schendt.

Gegevens uit medische dossiers van personeelsleden zouden worden gedeeld met hun werkgever. Directeur Marcel Wenting stapte daarop op.


Lees ook het originele persbericht van Verzuimreductie met meer achtergronden en een kort statement van Reijer Pille van de Falke Verbaan Groep, die het externe onderzoek verrichtte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten