vrijdag 30 mei 2014

Hoe zo alleen maar zakelijke dienstverlening ? Er wordt ook nog van alles gemaakt in Nederland ! de top 30 MKB maak bedrijven

Top 30 best presterende MKB maakbedrijven 2014

27 mei 2014 Consultancy.nl
Adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance heeft in opdracht van zakenblad Management Team een lijst opgesteld van de 100 best presterende MKB-maakbedrijven van Nederland.

De ranking, de zogeheten ‘Maakindustrie 100’, bevat MKB-maakbedrijven met een omzet tot een half miljard euro. Net als vorig jaar staat Huisman bovenaan, gevolgd door Verder en Frames.

Nederland kent diverse grote toonaangevende maakbedrijven als bijvoorbeeld VDL Groep, NXP en Aalberts.

Om ook de kleinere branchegenoten in het zonnetje te zetten heeft Management Team afgelopen jaar een speciale ranglijst opgesteld voor het MKB segment – bedrijven met een omzet tot een half miljard euro.  Het gaat om bedrijven met een Nederlandse moederonderneming, die leveren aan B2B-bedrijven. Al deze ondernemingen zijn vervolgens beoordeeld op vier factoren: omzet, omzetgroei, EBITDA en de return on invested capital.

Een overzicht van de top 30 bedrijven in de Maakindustrie 100 van 2014:

MAAKINDUSTRIE 30 lijst
Top 5 bedrijvenOp #1 staat Huisman, een familiebedrijf uit Schiedam dat groot industrieel materiaal ontwerpt en produceert voor de olie- en gasindustrie. Verder, een producent van pompen, luchtcontrole- en vacuĆ¼mapparatuur voor verschillende branches, staat op de tweede plek.

De top vijf van de lijst wordt gecompleteerd door Frames, Meulink & Grol en Prodrive.

Gerelateerd nieuws: 100 best presterende MKB maakbedrijven van 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten