dinsdag 17 januari 2012

Wie is Marius Touwen - eigenaar/directeur van ZvdZnetwerk die Achmea Vitale overneemt ?

Marius Touwen directeur/eigenaar van het ZorgvoordeZaak Netwerk is tevreden met de overname. Maak kennis met deze opmerkelijke man middels een tweetal interviews

di 17 jan 2012

Gisteren werd bekend dat verzekeraar Achmea haar dochter arbodienst Achmea Vitale verkoopt. De Big Four in arboland worden nu de Big Three met een nieuwe marktleider die zo'n 33% van de markt in handen krijgt.

Arbo Unie met een 23% marktaandeel en 365/Arboned met een 20% marktaandeel komen daarbij op plaats 2 en 3 te staan. Blijven nog wel aardig wat kleinere spelers over die te samen de resterende 24 % van de markt bedienen.

Ter achtergrondinformatie onderstaand het eerste deel uit het verspreide persbericht
bron: Achmea persdienst (http://www.achmea.nl/pers/Paginas/Achmea-verkoopt-arbodienst-Achmea-Vitale.aspx):

Achmea verkoopt arbodienst Achmea Vitale

16 januari 2012
​Achmea Vitale gaat deel uitmaken van het Zorg van de Zaak Netwerk. Moederbedrijf Achmea en het Netwerk hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de arbodienstverlener. Deze transactie past uitstekend in de strategie van 's lands grootste verzekeringsgroep om zich te concentreren op haar verzekeringsactiviteit. Het aanbieden van arbodienstverlening is juist wel een kernactiviteit van het Zorg van de Zaak Netwerk. Alle 800 medewerkers van Achmea Vitale gaan mee over naar de nieuwe eigenaar. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Achmea Vitale is medio 2008 ontstaan uit de samenvoeging van drie arbodiensten (Achmea Arbo, Commit en Prevend). Achmea Vitale gaat binnen het Zorg van de Zaak Netwerk als zelfstandig bedrijf verder onder de naam Arbo Vitale.

Het Zorg van de Zaak Netwerk (875 medewerkers) is een initiatief van diverse samenwerkende bedrijven, die gespecialiseerd zijn in werk en gezondheid. Hiertoe behoren de arbobedrijven MaetisArdyn en Health Services, alsmede een aantal expertisebedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid van medewerkers (GIMD, Skils en Margolin).
Marius Touwen, directeur van het Zorg van de Zaak Netwerk, is blij met de komst van de medewerkers van Achmea Vitale. "Het samenbrengen van deze arbobedrijven zal onze concurrentiepositie danig verbeteren en dat is in de huidige competitieve markt van groot belang. De kracht van de samenwerking zit in synergie tussen met name Arbo Vitale en MaetisArdyn. Schaalvergroting maakt ons veel sterker en geeft ons de mogelijkheid om voor onze klanten nieuwe, innovatieve vormen van bedrijfsgezondheidszorg te ontwikkelen."


Divisievoorzitter Rob Becker van Achmea (links) en Marius Touwen, directeur van het Zorg van de Zaak Netwerk, bekrachtigen de verkoop met hun handtekening.

Maar wie is de koper ? Marius Touwen, directeur - eigenaar van het Zorg voor de Zaak Netwerk ?
'Kleurrijk, maatschappelijk betrokken, open en enthousiast maar tegelijkertijd verlegen. En dol op verandering, aldus een recent interview van Annette van Soest met hem voor het blad Forum VNO/NCW juli 2010

Voor het interessante interview wordt verwezen naar de link van de interviewster Annette van Soest:

http://www.annettevansoest.nl/print/marius-touwen-%E2%80%98ik-ben-een-sociaal-democraat%E2%80%99/

In september 2010 gaf Touwen een ander interview weg; dit keer met het Verzekeringsblad - 30 sept 2010 - bijgaand daarvoor de link: De Wandeling - Wandelen met Touwen

http://www.chassesearch.nl/documenten/VB1210_Wandeling%20Touwen.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten