woensdag 25 januari 2012

Gestorven in schoonheid ?

Interessant inkijkje en tijd voor reflectie voor de fijnproevers

De bedrijfsarts worstelt ( vooral ?) met zichzelf. Negatieve berichtgeving, integriteits vraagstukken, onderzoek naar positie, antwoorden, grote uitstroom, geringe instroom en zo kunnen we nog even doorgaan. Een kleine malaise zal ik maar zeggen.

Met uitsterven bedreigd ? Op 4 nov 2011 organiseerde het SGBO ( Nijmeegse Bedrijfsartsen opleiding) een thema bijeenkomst over de toekomst van de bedrijfsarts onder de titel: Wordt de bedrijfsarts met uitsterven bedreigd ? Het was mij niet bekend, maar evenzo goed natuurlijk wel erg interessant. Want: De dodo ( icoon voor het uitstervende soort) en de bedrijfsarts hebben veel gemeenschappelijke kenmerken.

In bijgaande link is het verslag van die middag te lezen;voor de fijnproevers is het absoluut de moeite waard dit eens goed te lezen en vooral even te laten bezinken.

Verzuchting:
De mooiste zin - verzuchting van blijkbaar een bedrijfsarts: " We kunnen zoveel meer, maar we krijgen vaak niet de ruimte om dat te laten zien ! "

Tja: is de bedrijfsarts gestorven in schoonheid?

Deze opmerking komt zonder twijfel van diep én is een absolute doordenker. Want inderdaad: hoe kan zo iets eigenlijk?

Tip voor het doordenken: scoor het aantal keren dat het woord klant in het verslag is gevallen en tel die bij elkaar op. Wellicht ligt daar de sleutel van het vraagstuk.

kopieer en plak: de volgende link:
http://www.umcn.nl/Onderwijs/IWOO/SGBO/Documents/themabijeenkomst%20werving%20bedrijfsartsen.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten