maandag 26 maart 2012

De Verzuimpolitie - aflevering 6 - over: 'je moet wel mee werken, er is geen andere keuze voor ons - aldus directeur arbodienst; maar is dat wel zo ?

Maandag 26 maart 2012:

Het stof is nog niet geheel en al neergedaald na de Zembla uitzending De Verzuimpolitie van afgelopen vrijdag.

Er werd vandaag uitgebreid nagepraat in het VARA programma deGids.FM met Felix Meurders. Het programma is te beluisteren via de link naar deGids. FM - klik op de tijdsbalk aan bij 17.20 minuten - dit item duurt tot 31.40 minuten

link: http://degidsfm.vara.nl/gemist - maandag 26 maart 2012
ook te zien:
http://degidsfm.vara.nl/media/90272

Opvallende zaken
Vooral de opmerkingen van mevr. Maas, directeur van de arbodienst Arbo Extra waren opvallend: Er zouden volgens mevr Maas nu zo'n 500 verzuimbureau's in Nederland actief zijn , tegenover 649 om precies te zijn ( aldus mevr Maas) zo'n twee jaar geleden. Bijna alle ziekmeldingen lopen, aldus mevrouw Maas, nu via dergelijke verzuimbureu's , die ook intern gepositioneerd kunnen zijn. Nu loop ik zelf dertig jaar in dit wereldje mee, maar dit komt mij niet bekend voor.

Er zijn - even uit de losse pols - nog zo'n tachtig arbodiensten. De drie grote arbodiensten, te weten het Zorg-voor-de-zaak-netwerk (recent gevormde combinatie van Achmea Vitale en Maetis/Ardyn), Arbo Unie en 365/vroeger Arboned hebben zo'n tachtig procent van de markt in handen.

Geen keuze ? Wel voor kwaliteit !
Ook haar stelling 'dat er geen keus is' en dat 'je wel moet meewerken' met dergelijke verzuimbureau's, want: ' het wordt als zodanig aangeboden' en 'je laat toch geen zieke medewerkers in de steek 'en 'de bedrijfsartsen hebben ook hun zorgplicht ' komt merkwaardig over. Mijn stelling is simpel: als het niet goed is, doe je het dus niet. Je gaat en staat voor kwaliteit en niet voor gerommel lijkt me. Blijkbaar kijken anderen daar anders tegen aan. Opmerkelijk, toch ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten