donderdag 8 maart 2012

Het Nieuwe Werken - niet alleen tijd en plaats ongebonden , maar nu ook zonder vast contract ?


Kans op vaste baan nihil geworden en 55-plusser komt nauwelijks aan de bak.

Vorige week bracht het UWV een rapport uit onder de nogal grijze titel 'Vacatures in Nederland in 2011'. De inhoud ervan is echter meer dan spraakmakend !

Vorig jaar kregen niet meer dan 2000 mensen een vast contract aangeboden. In 2010 waren dat er nog 83.000. Dat is een daling van 97 procent. De kans om bij een openstaande vacature een vast contract te krijgen, is zo goed als nihil. Ter verdere vergelijking: in 2008 kregen nog 188.000, in 2009 nog 93.000 mensen een vast contract.

Het UWV is verbijsterd over de daling, en kan deze niet goed verklaren. Te meer daar deze ook niet in verhouding staat tot de daling van het aantal vaste contracten in eerdere crisisjaren. "Waarom heeft deze trend zich nog niet in 2009 of 2010 voorgedaan?", vraagt de woordvoerder zich af. "Vermoedelijk heeft het te maken met de aanhoudende onzekerheid die over de markt hangt, maar dat weten we niet zeker".

Ook is de kans voor een 55 plusser op een baan zeer gering. Slechts 2 % van de vacatures is naar een 55 plusser gegaan.

Kortom: de arbeidsmarkt verandert op dit moment spectaculair en zet de flexibilisering verder door ? Is dit het begin van de Grote Transformatie ?

Kijk op UWV site voor originele persbericht en het betreffende rapport:

http://www.uwv.nl/OverUWV/perscentrum/perscberichten/2012/Ouderen_houden_moeilijke_positie_op_de_arbeidsmarkt.aspx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten