vrijdag 14 februari 2014

ZORG VOOR DE ZAAK NETWERK NEEMT ZIEKENHUIS OVER

Arbodienst stapt in Rode Kruis Ziekenhuis                     

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk wordt onderdeel van arbodienstverlener Zorg van de Zaak Netwerk. 

Beide partijen hebben een intentieovereenkomst gesloten die nog voor de zomer moet uitmonden in een definitieve afspraak, zo meldt het Financieele Dagblad vanmorgen.
 
Het ziekenhuis zal zich ontdoen van zijn status als stichting. In plaats daarvan wordt het een besloten vennootschap, waarin Zorg van de Zaak tegen een onbekend bedrag voor 75 procent deelneemt. Het restant van de aandelen komt in bezit van de ruim honderd medisch specialisten van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ). Bij belangrijke besluiten hebben zij een doorslaggevende stem.
 
‘Samenwerking is het sleutelwoord voor de toekomst van het Rode Kruis Ziekenhuis’, zegt bestuursvoorzitter Jeroen van Roon in een gezamenlijke persverklaring.
 
‘In Zorg van de Zaak hebben wij een waardevolle partner gevonden om onze ambities waar te maken. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.’
 
Voor Marius Touwen, bestuursvoorzitter Van Zorg van de Zaak, geeft de samenwerking zijn organisatie de mogelijkheid om ‘nieuwe, innovatieve vormen van bedrijfsgezondheidszorg’ te ontwikkelen, zoals een polikliniek voor beroepsziekten en arbeidsgerelateerde programma’s voor hulp bij bijvoorbeeld obesitas, diabetes en stoppen met roken.
 
Zorg van de Zaak is een breed netwerk van organisaties op het gebied van bedrijfsgezondheidszorg, met namen als ArboVitale (in 2012 gekocht van Achmea), Health Services en MaetisArdyns. In 2012 raakte het RKZ in financiële problemen toen het voorschotten van zorgverzekeraars niet meer terug kon betalen, onder andere door investeringen in nieuwbouw. Bij een sanering verloren 160 van de ruim 1400 medewerkers hun baan.
 
bron: Medisch Contact - Joost Visser
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten