vrijdag 29 april 2016

Wat is belangrijk aan werk ?

 
Wat is er belangrijk aan werk ?
 
Op die vraag komen steeds wisselende antwoorden. Dit is een overzicht van ouder onderzoek  van Frank van Luijk
 
 
Wat vind ik belangrijk in het werk ?
in volgorde van belangrijkheid- kenmerken van het werk
 
  1. interessant werk , werk dat ik graag doe
  2. goede contacten - met collega's en chef
  3. goede beloning
  4. prettige werktijden
  5. veel zelfstandigheid
  6. veel afwisseling
  7. goede overeenstemming tussen capaciteiten en wat gevraagd wordt
  8. goede werkzekerheid
  9. goede werkomstandigheden
  10. veel mogelijkheden om nieuwe dingen te leren
 
En: waarom werken wij ?

het lijstje met hoofdkenmerken
1. inkomen verwerven
2. ik hou van werken
3. contact met mensen, ergens bijhoren
4. zelfstandigheid, eigen baas zijn
5. geeft betekenis, een doel hebben in het leven
6. iets presteren, creatief zijn
7. zelfontplooiing, groei
8. werken als morele plicht
9. anderen een dienst bewijzen
10. status, erkenning, door tr werken ben je iemand
11. houdt me bezig. druk
12. iets doen wat in de lijn van mijn capaciteiten is
13. uitdaging
 
Dit is het laatste onderzoek: Bron Consultancy

De 10 belangrijkste kenmerken van goed werkgeverschap

26 april 2016 Consultancy.nl
  
 
Een aangename werksfeer en goede arbeidsvoorwaarden, dat zijn volgens een enquête gehouden onder zo’n 15.000 professionals de belangrijkste kenmerken van goed werkgeverschap.
 
Uit onderzoek van onderzoeksbureau ICMA, in opdracht van uitzendorganisatie Randstad, blijkt dat talent in ons land vooral op zoek is naar een prettige werkomgeving en een goed salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 
Opvallend is dat uitdagend en interessant werk pas op de zevende plaats komt van de top 10 belangrijkste aspecten van goed werkgeverschap. Voor het onderzoek ondervroeg ICMA meer dan 15.300 respondenten (mannen en vrouwen, werkend en niet-werkend in de leeftijd van 18 tot 65 jaar) naar hun voorkeuren op het vlak van arbeid en werkgeverschap.
 
Op plek drie staat baanzekerheid, gevolgd door een goede balans tussen werk en privé. De financiële gezondheid en flexibele werktijden winnen aan populariteit. Het belang van carrièremogelijkheden nam af onder respondenten, terwijl meer werknemers de ‘kwaliteit van het product’ belangrijk vinden als ze een nieuwe werkgever zoeken. Opleidingsmogelijkheden blijven belangrijk voor 16% van alle ondervraagde personen.
 
 
Verschil ouderen en jongerenVoor oudere Nederlandse werknemers, met veel ervaring en over het algemeen een stabiel opgebouwd (gezins)leven, zijn factoren als werksfeer, salaris, baanzekerheid en een financieel gezonde organisatie de belangrijkste drijfveren in de zoektocht naar een werkgever.
 
Zij ervaren dat het, naarmate men ouder wordt, moeilijker is om een nieuwe baan te vinden. Zij geven prioriteit aan factoren als baanzekerheid en stabiliteit. Ook de werklocatie is belangrijk; de afstand tussen werk en wonen moet niet te groot zijn. De groep tussen 25 en 44 jaar zit in een levensfase waarin het ouderschap vaak een hoge prioriteit heeft. Flexibel kunnen werken wordt dan als zeer aantrekkelijk ervaren.
 
Jongere werkzoekenden (18-24 jaar) zijn relatief minder gefocust op sfeer, salaris, werkzekerheid en de balans tussen werk en privé dan oudere werknemers. Jongeren zoeken vooral werkgevers die een inhoudelijk interessante baan bieden, met goede opleidingsmogelijkheden en (internationale) carrièrekansen. Daarnaast vinden jongeren sterk management en imago belangrijker dan de oudere werkenden.
 
VerwachtingskloofUit de resultaten blijkt verder dat er een discrepantie bestaat tussen wat talent belangrijk vindt en hoe zij werkgevers hierop beoordelen.
 
Zo komen de twee belangrijkste factoren – een fijne werkomgeving en goede arbeidsvoorwaarden – niet voor in de top 10 van bedrijfseigenschappen.
 
Werkgevers geven daarentegen veel meer aandacht aan zaken als salaris en baanzekerheid. “Dit betekent dat er geen goede match is tussen de wensen van professionals en wat organisaties daadwerkelijk aanbieden”, aldus de onderzoekers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten